Protein Ball 500 g

Protein Ball 500 g

 Popis: 

Proteinová koule pro zvýšení příjmu bílkovin a tuku v potravě psa. Ideální pro dlouhodobý výkon, pro ochranu a budování svalové hmoty při velmi intenzivním/silovém tréninku/výkonu psa. Pro regeneraci po výkonu. Při/po vážné nemoci či operaci. Při problémech s příjmem potravy - u starých psů, při zánětech zubů, aj. Při celkovém oslabení psa - např. týraná zvířata, nalezenci, aj. Směs neobsahuje maltodextrin ani glukózu. Základem směsi jsou vysoce stravitelné hydrolyzované rybí a játrové proteiny, aminokyseliny, rybí a lososový tuk, kolagen, látky se specifickou účinností, aj. Díky vysoké úrovni stravitelnosti nezatěžuje směs tolik trávicí orgány - vhodné proto k podávání i během dlouhotrvající zátěže.

  • Složení směsi:  Základ směsi tvoří naše mleté, extrudované krmivo Hovězí Roastbeef (23%). Dále pak: Játrový protein - hydrolyzát, Krillový protein - hydrolyzát, soubor aminokyselin BCAA, Mikrobiální protein, soubor aminokyselin produkujících NO ( oxid dusnatý ), aminokyselina L-Glutamin, Rybí tuk, Pivovarské kvasnice, moučka z Vaječných skořápek, Rybí protein LT94, Rýžová mouka, Lecitin, Vaječný žloutek, Sušená vejce, mořská řasa Kelpa, sladkovodní sinice Spirulina, Taurin, jablečná vláknina, Vitamín C, Beta Glukan, Kyselina D-Asparágová, Magnesium - organický hořčík z moře. Biodox - probiotikum.

Obsah živin ve směsi:  Bílkoviny - 42 %, Tuk - 18 %, Popel - 9 %, Vláknina - 3,6 %, Škrob - 5 %, Vlhkost - 18 %. 

Obsah doplňkových látek ve 100 g Protein Ball:  BCAA - 3750 mg, amino NO-Komplex ( Arginin, Ornitin, Citrulin ) - 3750 mg, L-Glutamin - 3750 mg, Lecithin - 2000 mg, Vápník - 2000 mg, Fosfor - 950 mg,  vitamín C - 950 mg, Taurin - 950 mg, kyselina D-Asparágová - 500 mg, organický Hořčík - 500 mg, Beta glukan 82% - 300 mg, probiotikum Biodox - 30 mg.

Obsah důležitých živin v 1 kouli / 30 g:  Bílkoviny - 12,6 g, Tuk - 5,4 g, BCAA - 1125 mg, amino NO-Komplex ( Arginin, Ornitin, Citrulin ) - 1125 mg, L-Glutamin - 1125 mg, Lecithin - 600 mg, Vápník - 600 mg, Fosfor - 285 mg,  vitamín C - 285 mg, Taurin - 285 mg, kyselina D-Asparágová - 150 mg, organický Hořčík - 150 mg, Beta glukan 82% - 90 mg, probiotikum Biodox - 9 mg.

Energetická hodnota ve 100 g Proteinové koule: 2,6 MJ = 621 kcal,  Hmotnost 1 kusu = 28-30 g

Upozornění: Proteinový doplněk výživy Protein Ball ve tvaru koule je díky vyššímu obsahu tuku a velmi nízkému obsahu škrobu poměrně křehký a při nešetrném zacházení při dopravě může docházet k jeho poškození. I rozbitá koule se však dá použít a neztrácí na své obsahové a funkční kvalitě. Rozbitá koule není sice už tak komfortní pro zákazníka, ale nechceme zbytečně zvyšovat cenu drahými obaly z PVC či hliníkových krabic nebo snižovat kvalitu výrobku přídavkem ztužovadel a škrobu pro jeho vyšší pevnost. Přesto ale dále pracujeme na vývoji tužší, odolnější stěny při zachování původních surovin, živin a celkové kvality.

  • Možnosti použití: Pro všechna plemena a velikosti dospělých a především zdravých psů bez poruchy činnosti ledvin a jater, bez potravních alergií, cukrovky, epilepsie, kloubních poruch, aj. Jak bylo výše uvedeno tuk a proteiny jsou hlavním zdrojem energie pro psa. Proteinový "pamlsek" je tedy možností jak připravit psa na vysokou zátěž, případně i pro doplnění energie a proteinů v průběhu dlouho trvajícího závodu či práce ( déle jak 120 minut ) a přitom mu nezatížit zažívací trakt vysokým objemem potravy. Koule Protein Ball ale dokáží psa i lehce zasytit a zahnat u něj pocit hladu.

Málo známé je mezi chovateli to, že proteiny jsou také velmi důležitou složkou při rekonvalescenci po těžkých operacích, nemocech a úrazech, při stresu ( týraná zvířata ), vysílení organizmu stářím nebo poruchou příjmu potravy. Silné proteinové směsi nejsou vhodné pro psy s poruchou čínnosti ledvin či jater. 

Doporučené dávkování:

1.) Pro osvalení psa v aktivním tréninku, při velmi intenzivní zátěži, pro přípravu na dlouhodobý či nárazový silový výkon - pes vážící 25 - 30 kg, krmený masem, podávejte 3 ks Proteinových koulí / 2x denně mezi jídly.Tzn. 2 kusy / 10 kg hmotnosti / den.

U psů zvyklých na vysokoenergetickou stravu je možno přidat ještě 1-2 koule navíc - nutno odzkoušet snášenlivost takové dávky, kdy se začne na nižším množství a postupně se dávka zvyšuje. Pro výrazné osvalení psa je třeba přidávat proteiny alespoň 1 - 3 měsíce spolu s tréninkovou zátěží. Pro potřebu nabytí síly před závody alespoň 2 - 4 týdny před startem.

2.) Při vytrvalostních závodech nebo zátěži trvající mnoho hodin až dny ( psi záchranáři, lovečtí psi, maratony, aj.) je nutné přidávat proteiny pravidelně ( cca po 2 hodinách / 1 kus / 8-10 kg psa / dávku ) i v jejich průběhu, aby pes neztrácel tolik svalové hmoty spalováním aminokyselin pro potřebu energie. Je také možné podávat např. nižší dávku co 1 hodinu ( 1 kus / 15 kg psa / dávku ) pro stabilnější udržování hladiny energie, např. při celodenní intenzivní zátěži - psi záchranáři, lovečtí psi, závody - maratony, aj. Dávkování je orientační, upravte si jej dle vlastních zkušeností, aktuálních okolních podmínek - léto/zima, aktuálního stavu psa - jak rychle "vadne", aj.

3.) Pro regeneraci po výkonu: Po ukončení dlouhodobé intenzivní zátěže podávejte proteiny až za cca 2 hodiny po jejím ukončení. Ihned po zátěži, max. do 30 minut, podejte energetický doplněk Energy Ball s Maltodextrinem a aminokyselinami pro ochranu svaloviny a obnovu glykogenu ve svalech. Proteiny je důležité podat psovi hlavně na noc před odpočinkem, kdy je regenerace nejúčinější. 1 kus / 8-10 kg psa / dávku.

4.) Pro rekonvalescenci nemocných a vysílených psů, např. po chirurgických zákrocích, během vyčerpávající nemoci, kdy vůbec nebo špatně pes přijímá jinou stravu. Pro nalezené, vysílené nebo týrané psy. Při snížené funkci zažívacího traktu nebo u starých psů, kteří nechtějí už příjímat tuhou stravu díky stáří a nechutenství. Nevhodné pro psy s nemocnými ledvinami nebo játry. Je třeba odzkoušet okamžitou snášenlivost psem. Berte v potaz, že je nemocný a vysílený, začněte proto třeba i s poloviční dávkou a tu postupně zvyšujte. Počáteční vysoká dávka u nemocného psa může vyvolat silný průjem a ještě zhoršit jeho stav - zažívací ústrojí nemusí unést tolik koncentrované stravy najednou! Začněte dávkou 1 kus koule / 15 kg psa / dávku, a postupně zvyšte na 1 kus / 10 kg psa / dávku. Podávejte ale spíše dle aktuální potřeby psa, což je nutné vysledovat. U malých psů pod 10 kg dejte jen 1/2 proteinové koule.

Dobré vědět:  V intenzivním tréninku psa je důležité, aby měl mimo jiné také dostatek kvalitních stravitelných bílkovin. V zátěži jejich potřeba roste až trojnásobně a může dosáhnou hodnoty až 2 g stravitelných protejnů / kg hmotnosti psa. Takové množstí už nelze uhradit pouze klasickou stravou ( kvalitní granule mají cca 26 - 30 % bílkovin ), při krmení syrovým masem o to méně ( hovězí libové maso obsahuje jen 18 - 20 % bílkovin, vepřové 15 - 17 % ). Naše Proteinové pamlsky Protein Ball obsahují 42 % bílkovin při cca 85% stravitelnosti, takže ve 100 g proteinových koulí je cca 36 % stravitelných proteinů. Jedna koule má hmotnost 28 - 30 g.

Nepodávejte Proteinové koule spolu s krmivem! - zvýšil by se obsah bílkovin i tuku nad stravitelnou mez psa. Pes by pak mohl trpět plynatostí nebo průjmem.

Podávejte vždy mezi krmením! S odstupem cca 2 hodiny před nebo po krmení. Také mezi jednotlivými dávkami proteinových koulí během dne dodržujte odstup cca 2 hodin. Záleží ale na množstvi koulí podaných v jedné dávce. Je možné podávat např. 1/2 dávku co 1 hodinu pro stabilnější udržování hladiny energie, např. při celodenní intenzivní zátěži - psi záchranáři, lovečtí psi, závody - maratony, aj.

Skladování a spotřeba: 

Skladujte v dobře uzavřeném, neprodyšném PVC obalu, v suchu, šeru a chladu, bez rázového střídání teplot - může se kondenzovat voda na stěnách obalu a výrobek zplesnivět. Nevystavujte ho ani vysokým teplotám např. v autě nebo na přímém slunci. Koule obsahuje vysoký podíl tuků a ten se může roztéct.  Při vysokých teplotách ( nad cca 24 °C ) výrobek měkne. Psovi toto ale nevadí a může kouli zkonzumovat.

Spotřebujte nejlépe do 3-4 měsíců od zakoupení při skladování do 10 °C. Uchovávejte koule dlouhodobě nejlépe v lednici, jen menší část, kterou rychle ( do cca 30 dnů ) spotřebujete si nechejte mimo ní. Při skladování mimo lednici v teplém ročním období ( léto ) spotřebujte ideálně do 60 dnů, dle teplotních podmínek. V zimním období v nevytápěné místnosti spotřebujte do 5 - 6 měsíců, do nástupu okolních teplot nad 15 °C, nebo dejte do lednice. Týdenní pobyt na závodech i v horku výrobku neuškodí, pokud je ideálně v papírovém obalu. Nevystavujte jej ale přímému slunečnímu záření. 

Pozor v letním období na ponechání výrobku na přímém slunci. Při delším působení ( hodina a víc ) může dojít k zapaření, především v PVC obalech a úplnému znehodnocení produktu - pes jej nebude chtít žrát. Dbejte na to, aby výrobek byl vždy ve stínu. V takových případech, kdy se čekají vysoké teploty ( nad 30 °C ) jsou ideální papírové obaly, které "dýchají" a nezvyšují enormě vnitřní teplotu výrobku.

 

 Název: Protein Ball 500 g

 Cena s DPH: 249

Cena: 249 Kč

Košík je prázdný.

UPOZORNĚNÍ

Nové rozvozové trasy: 

Malé Hoštice - Velké Hoštice - Kravaře - Bolatice - Štěpánkovice - Kobeřice - Hněvošice - Služovice - Pusté Jakartice

Štítina - Komárov - Raduň - Chvalíkovice - Branka u Opavy

Minimální objednávka pro výše zmíněné trasy je

2000 Kč + dopravné 150 Kč

 

DOPRAVA ZDARMA

Kurýrem - Při nákupu nad 2000 Kč

Rozvoz po Opavě zdarma při nákupu nad 500 Kč

zboží v e-shopu: 1247 e-shop systém banan.cz

Důležité informace

Doprava a platba
Obchodní podmínky
Reklamační řád
Elektronická evidence tržeb
Prohlášení o používání cookies
GDPR

Kontakt

Hana Suchánková
tel: 728436946
e-mail: info@masokrmiva.cz
Sídlo firmy: Mahenova 493/1a, 74707 Opava
Prodejna: Nákladní 26, 746 01 Opava

...

 

Copyright 2010-2023 masokrmiva.cz