Bez obilnin, bez lepku, nezpůsobuje zabarvení srsti
Příloha k masu bez obilnin, ideální pro zvířata alergická na lepek a obilniny, stejně tak pro psy, u kterých chceme zabránit, aby se jim srst zbarvila do červena.
Složení: Pastinák, bílá řepa, kořenová petržel, vodnice, tuřín, petrželová nať
Jakostní znaky: Vlhkost max. 11,2%, hrubý protein 11,4%, hrubý tuk 2,3%, hrubá vláknina 3,9%, hrubý popel 1,9%, škrob 50,1%, vápník 0,1%, fosfor 0,29%
Analytické obsahy a složky:
Vlhkost 5,44 %, hrubý protein 8,3 %, hrubé oleje a tuky 3,3 %, hrubá vláknina 7 %, hrubý popel 5,12 %, škrob 19,37 %, vápník 0,26 %, fosfor 0,31 %
Dávkování pro psy:
Rámcové doporučení denní dávky pro sušenou zeleninu a vločky
Štěňata: cca 80 % masa a 20 % namočené přílohy
Dospělí psi: cca 70 % masa a 30 % namočené přílohy
Starší psi: 60 % masa a 40 % namočené přílohy
Obecně k dávkování:
Do poloviny čajového hrnku o objemu 250 ml se vejde cca 42 g Bílého mixu. Stejný objem vody váží cca 125 g, takže po namočení získáme cca 167 g hotové přílohy. Pro přípravu 100 g hotové přílohy potřebujeme cca 25 g mixu a cca 75 g vody. Objem po namočení je cca dvojnásobný.
Doporučení k přípravě a podávání:
Sušenou zeleninu nebo vločky zalijeme stejným objemem vody (například šálek zeleniny a šálek vody).
Pro zachování bioaktivních látek, zejména enzymů a vitamínů zaléváme vodou o teplotě max. 50°C.
Doba namáčení 15–30 minut. Namočenou zeleninu spotřebujeme do 3 hodin (pak může zkysnout).
Pro zvýšení stravitelnosti je vhodné namočenou zeleninu rozmixovat nebo zmrazit a rozmrazit.
K lepšímu příjmu vitamínů (a také pro ochucení) doporučujeme přidat čajovou lžičku krmného oleje.
Hotovou přílohu vmícháme do krmiva (suché hotové, mleté syrové nebo mírně povařené maso).